Wat is fysiotherapie?

Het menselijk lichaam is een verbazend knap georganiseerd geheel van spieren, botten en gewrichten waar we dagelijks op moeten kunnen rekenen. Lopen, staan, springen, bukken, het zijn volkomen vanzelfsprekende bewegingen. Dat bewegen niet zo vanzelfsprekend is, merkt u pas als het lichaam even niet meewerkt. Degene die daar alles van afweet, is de fysiotherapeut, een specialist op het gebied van ons dagelijks bewegen.

Bij ons kunt u terecht voor de behandeling van uw klachten, maar ook om (ergere) klachten te voorkomen.

 

Voor wie is de fysiotherapeut?

Jaarlijks gaan veel mensen, jong en oud, naar de fysiotherapeut omdat ze klachten hebben vanwege hun houding of omdat een beweging problemen oplevert. Het kan gaan om sportblessures, klachten opgedaan tijdens het werk, klachten vanwege een ongeval of ziekte, een verkeerde beweging of simpelweg omdat het lichaam ouder wordt.

Wij adviseren, behandelen en begeleiden u zodat u weer zo goed mogelijk uw dagelijks leven kunt voortzetten. U leert hoe u door verantwoordt bewegen verdere problemen kunt voorkomen of beperken.

 

Wat doet een fysiotherapeut?

Bij de eerste afspraak vormen we een zo volledig mogelijk beeld van uw klachten, door u eerst vragen te stellen en te onderzoeken. Op basis daarvan kan de fysiotherapeut samen met u een behandelplan opstellen. Dit is maatwerk. We werken veel met vaste richtlijnen als basis, maar uiteindelijk is elk mens weer anders. Wij helpen samen met u te zoeken naar mogelijkheden van herstel.

Een fysiotherapeutische behandeling kan bestaan uit informeren, adviseren, oefenen en sturen van bewegingen, spierkrachttraining, coördinatieoefeningen, het voorzien in hulpmiddelen en/of massage. Stroomvormen worden door de moderne fysiotherapeut nog maar zelden toegepast. 

Fysiotherapeuten kunnen zich met een vervolgstudie specialiseren in een bepaalde behandeltechniek of aandoening. In onze praktijk werken veel collega’s met zo’n verbijzondering. Op deze manier kunnen wij er zorg voor dragen dat u de best mogelijke behandeling zult ondergaan. Op deze website kunt daar meer informatie over vinden.


Praktische informatie

Het is mogelijk om zonder verwijzing van een arts ons te bezoeken. Maar U kunt met uw klacht naar de huisarts gaan, deze kan u doorverwijzen naar de fysiotherapeut. Uw specialist kan u ook doorverwijzen.


U kunt op verschillende manieren een afspraak bij ons maken:

-Bellen: Het gemakkelijkste is om telefonisch een afspraak te maken. Onze afspraken worden centraal geregeld door onze receptionisten. Zij hebben een helder beeld van de mogelijkheden: 010-8200170

-Langslopen: u kunt op iedere locatie van ons even langsgaan om met de aanwezige fysiotherapeuten een afspraak te maken

-Online: Op deze website kunt u een formulier vinden waarmee u met ons in contact kan komen. Wij bellen u binnen 24 uur terug om een afspraak te maken. Zie ook onze contactpagina.

We hebben geen wachtlijst, we streven naar een afspraak binnen 2 werkdagen.


De behandeling kan geheel, gedeeltelijk of niet worden vergoed door uw ziektekostenverzekeraar. Dit kunt u nagaan in uw polis of u kunt ernaar informeren bij uw verzekeraar. In de meeste gevallen is er een vorm van dekking voor behandelingen fysiotherapie in de aanvullende polis van uw zorgverzekeraar.